Dingen om op te letten bij het uitzoeken van hondenvoer

Hondenvoer is ontzettend belangrijk voor de gezondheid van een hond. Door je hond het juiste voer te eten te geven kan je er voor zorgen dat je hond zich topfit voelt. Veel mensen denken dat het niet uitmaakt wat voor voer een hond te eten krijgt. Dat is wel degelijk belangrijk aangezien er grote verschillen zitten tussen soorten hondenvoer. Bij deze een aantal tips die je mee kunt nemen bij het vinden van het juiste voer voor jouw hond. 

hondenvoer

Proteïnerijk voedsel voor je hond

Aangezien honden van nature vleeseters zijn, is het belangrijk dat een hond genoeg vlees te eten krijgt. Dat is vooral belangrijk door de bouwstoffen die dat vlees bevat. Die bouwstoffen, waarvan proteïne een van de belangrijkste is zijn belangrijk zodat jouw hond groot en sterk kan worden. Het is in de meeste gevallen sowieso geen goed idee om je hond alleen maar plantaardig voedsel te geven. De meeste honden kunnen dit soort voedsel moeilijk verteren. Hierdoor is het slecht voor het spijsverteringskanaal van de hond. Het maakt voor honden doorgaans weinig uit wat voor soort vlees het is. Zolang het vlees is verwerkt in goed voer voor de hond is elke soort vlees even goed voor een hond. 

Gekookt vlees of rauw vlees?

Er zijn verschillende meningen over wat goed is voor een hond. De ene bron geeft aan dat voer waar rauw vlees in is verwerkt beter is voor je hond, terwijl de andere bron weer aangeeft dat het voor een hond beter is om gekookt vlees te eten. Je kunt de keuze dus beter aan je hond overlaten. Kijk eens hoe het dier reageert op rauw vlees en kijk vervolgens hoe je hond reageert op gekookt vlees. Zo krijgt de hond het voer waarbij die zich het meest prettig voelt.