Stevig dassengaas, je gebruikt het voor diverse toepassingen

Als je stevig dassengaas aankoopt, kun je het voor verschillende doeleinden gebruiken. Misschien woon je in een zone waar een aantal wildsoorten voorkomen. Uiteraard wil je deze in hun eigen leefgebied houden en wil je niet dat ze in je tuin komen. Dassen, herten, otters en zelfs edelherten worden door dit type van gaas tegengehouden. Dit gaas wordt ook wel eens muskusrattengaas of nertsengaas genoemd. Inderdaad, ook voor deze dieren is dit gaas geschikt. Anderzijds, als je zelf dieren houdt, is dit gaas hét gaas om ze binnen jouw terrein te houden. Denk dan aan konijnen, kippen of je hond. In dit artikel vertellen we jou wat er dan wel zo bijzonder is aan dassengaas en hoe je dit het beste installeert.

Waarom is dassengaas zo speciaal?

Dassengaas heeft liggende mazen en is verzinkt. Doordoor krijgt het extra stevigheid. De grootte van de mazen zijn perfect voor verschillende soorten van dieren. Zo hoef je niet verschillende soorten gaas in huis te halen. Stevig dassengaas vervangt zowel kippendraad als afsluiting voor je schapen als een omheining voor je hond. Ga ook eens kijken naar bijhorende palen en poorten. Als je echt in een gebied woont waar veel wild leeft, is het de moeite waard om ook andere voorzienigheden te overwegen. Denk hierbij aan dassentunnels of wanden voor amfibieën en reptielen bijvoorbeeld. Vraag hierover gerust raad aan de verkoper. Ze zijn eventueel te combineren met jouw dassengaas.

Hoe installeer je dassengaas precies?

Als je dassengaas installeert, doe je het best zoals het hoort. Voor een maximale efficiëntie graaf je het gaas zo’n 20 diep in en met de kromme zijde naar de kant waar het wild zit. Denk bijvoorbeeld aan een hert dat schrikt van een auto en dat tegen jouw draad aan springt. Het correct ingraven van stevig dassengaas voorkomt dat het dier zich onder de draad gaat doorwringen. Ook klein wild zoals konijnen of patrijzen vinden op die manier geen weg onder je dassengaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *