Tips voor het opvoeden van een hond

Wanneer je in een impuls hebt besloten om een puppy te nemen, kan het moeilijk zijn om de hond zindelijk te krijgen. Hier worden een aantal tips gegeven om een hond op te voeden. 

Maak duidelijke regels

Door je puppy regels bij te brengen en door te zorgen voor structuur kun je het gedrag van de hond be├»nvloeden. Het is daarbij belangrijk dat iedereen in huis dezelfde regels en structuur hanteert. Denk er ook over na dat een hond bijvoorbeeld niet het verschil ziet tussen je nette werkkledij en je chill outfit. Wanneer je hond tegen je aan mag springen wanneer je trainingskleren aan hebt, word dan niet boos als je hond bij je nette kledij opspringt. Daarmee verwar je de hond alleen maar. 

Laat een puppy genoeg bewegen

Om je puppy gezond te houden is lichaamsbeweging belangrijk. Door je hond te laten bewegen, verkennen ze de omgeving, maar verbranden ze ook energie, wat de nachtrust weer bevorderd. Overdrijf niet als ze nog klein zijn, maar bouw het rustig op naarmate de honden groter worden. Over het algemeen loop je 4 tot 5 keer per dag een paar minuutjes met de hond. 

Geef de hond een eigen bench

Een hond moet een eigen plek hebben. Daarmee kan hij zich onttrekken van alle prikkels in de omgeving. Daarbij is het belangrijk dat de hond ook echt tot rust kan komen op die plek. Met een bench kan de hond ongestoord op zijn eigen plek aan zijn slaap komen. 

Belonen op het juiste moment

Goed gedrag van de hond moet beloond worden. Slecht gedrag moet daarentegen genegeerd worden. Belonen kan met een spel of een snack, zoals een kauwbot voor de hond. Het is maar net wat bij je hond past. Klik hier voor meer hondensnacks of neem contact op met Aware Pet Products.

Maak je hond sociaal

Laat je hond veel interactie hebben met andere honden en met andere mensen. Op die manier zorg je ervoor dat de hond snel vertrouwen krijgt en geen agressief gedrag gaat vertonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *